Το καλοκαίρι έφτασε, αρχίζουν οι ζέστες, πού να τρέχω τώρα για γυμναστική… Σας θυμίζει κάτι; Σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μας και μας προσφέρουν μια καλή δικαιολογία για να εγκαταλείψουμε όλο και πιο νωρίς την άσκηση το καλοκαίρι.

Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας το καλοκαίρι με την έννοια των διακοπών αργεί ακόμη για τους περισσότερους από εμάς. Αν εγκαταλείψουμε από τον Ιούνιο το pilates, τι θα κάνουμε μέχρι τον Αύγουστο που θα φύγουμε οι περισσότεροι για διακοπές και μπάνια;

Εμείς οι φανατικοί του pilates δεν εγκαταλείπουμε ούτε αυτό το καλοκαίρι την αγαπημενη μας άσκηση και συνεχίσουμε το πιλάτες για τις εμφανίσεις μας στην παραλία και όχι μόνο.

acronym (1).png

 

Πέρα από το  γεγονός ότι μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ καλύτερα, με το pilates αδυνατίζουμε, καθώς μαζεύουμε σε πόντους, και ψηλώνουμε, κερδίζοντας εξτρα πόντους μόνο και μόνο επειδή μας μαθαίνει να στεκόμαστε σωστότερα. Μαθαίνουμε να μην καμπουριάζουμε και να μην αφήνουμε το βάρος  στη λεκάνη μας. Μόνο και μόνο, δηλαδή, επαναποκτώντας και διατηρώντας τη σωστή μας στάση φαινόμαστε ψηλότεροι και πιο λεπτοί.

the_girls-5-of-1

Με το πιλάτες, δε χρειάζεται να κάνουμε άπειρες επαναλήψεις για να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το σημαντικό είναι να εκτελούμε σωστά και με ακρίβεια κάθε επανάληψη, έτσι ώστε να δουλεύει σωστά και ξεχωριστά κάθε μυική ομάδα. Έτσι με λιγότερες επαναλήψεις καταφέρνουμε να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιάδυνατή πλάτη, σφιχτούς γλουτούς και γραμμωμένα χέρια και πόδια.

Το pilates διορθώνει τις συχνά λάθος στάσεις μας και μας απαλλάσσει από πόνους στη μέση, τον αυχένα, τα γόνατα κ.ο.κ.. Κινητοποιεί πνεύμα και σώμα, μας βοηθάει να καταλάβουμε και να νιώσουμε το σώμα μας και να κατανοήσουμε ποιες συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες δουλεύουμε σε κάθε άσκηση. Έτσι καταλαβαίνουμε καλύτερα πώς λειτουργεί και κινείται στο χώρο το σώμα μας και είναι κάτι που αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε σε όλες τις κινήσεις  της καθημερινότητάς μας.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι,τι πιο ιδανικό από ένα κλιματιζόμενο studio pilates μακρυά από τον ήλιο και τη ζέστη; Εσείς θα εγκαταλείψετε τόσο νωρίς; Εμείς πάλι όχι!