Καλοκαίρι, λοιπόν, και τι πιο ωραίο, γρήγορο και δροσιστικό από μία φρουτοσαλάτα; Μια φρουτοσαλάτα που μας χαρίζει υπέροχες γεύσεις, δροσιά και φρεσκάδα, για να μην μιλήσουμε για τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει…Αλλά πώς μπορούμε να κάνουμε ακόμα πιο νόστιμες και γευστικές τις φρουτοσαλάτες μας;

Ιδού μερικά tips που θα απογειώσουν τη γεύση και θα μας κάνει να θέλουμε και άλλο.

helainas-fruit-salad

Επιλέξτε φρούτα που είναι στο ίδιο στάδιο ωρίμανσης. Μην αναμειγνύετε φρούτα που είναι πολύ ώριμα και άλλα πιο άγουρα και ξινά, διότι αμέσως η φρουτοσαλάτα σας θα γίνει λιγότερο δελεαστική. Αφήστε έξω τα υπερ-ώριμα φρούτα που μπορεί να λιώσουν μέσα στη σαλάτα και να επικαλύψουν τη γεύση των υπολοίπων συστατικών. Αναμείξτε φρούτα που είναι φρέσκα και λίγο τραγανά για να μεταμορφώσουν τη σαλάτα σας σε ζουμερό και πεντανόστιμο έδεσμα.

Κόψτε τα σε ομοιόμορφα κομμάτια. Όχι μόνο θα είναι αισθητικά πιο όμορφη, κάτι εξίσου σημαντικό με τη γεύση, αλλά θα μπορέσετε να την καταναλώσετε και ευκολότερα. Όποιο και αν αποφασίσετε να είναι το μέγεθος, κρατήστε το ίδιο για όλα τα φρούτα.

Αφαιρέστε τυχόν κουκούτσια, τυχόν σπόρια, πιο σκληρά μέρη, έτσι ώστε να την απολαύσετε τρώγωντάς την χωρίς να σκέπτεστε αν θα δαγκώσετε κανένα κουκούτσι.

Χρησιμοποιήστε μυρωδικά. Μυρωδικά, όπως η μέντα, ο βασιλικός και άλλα, δεν είναι μόνο για διακόσμηση, είναι ικανά να απογειώσουν τη γεύση της σαλάτας σας.

Στίψτε λεμόνι ή και λάιμ πάνω από τη φρουτοσαλάτα σας για να ενισχύσετε τη γεύση των φρούτων σας. Το λεμόνι είναι το αλάτι της φρουτοσαλάτας, αυτο που θα δώσει έξτρα γεύση και βέβαια θα εμποδίσει τα φρούτα να μαυρίσουν. Και για πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να πασπαλίσετε και με ξύσμα λεμονιού ή λάιμ τη σαλάτα σας.

Παίξτε με διαφορετικά χρώματα και υφές. Αναμείξτε φρούτα κόκκινα, πράσινα, κίτρινα, πορτοκαλί και παίξτε με τις υφές, προσθέστε φρούτα σκληρά, πιο μαλακά, πιο άγρια ή με σπόρια, άλλα χωρίς και απολαύστε την. Άλλωστε αν δεν ευχαριστηθεί το μάτι πώς θα χορτάσει το στομάχι;