Μερικές τροφές έχουν τον απόλυτο σύντροφό τους, εκείνον που την αναδεικνύει καλύτερα από όλους και πριν παρεξηγηθούμε, ας εξηγηθούμε.

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που όταν καταναλωθούν μαζί μπορούν να αναδείξουν τα διατροφικά τους οφέλη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η διατροφολόγος Shira Lenchewski, RD μιλάει για τον όρο “βιοδιαθεσιμότητα” που χρησιμοποιείται για να περιγράψει πόσο εύκολα μια θρεπτική ουσία διασπάται, απορροφάται και χρησιμοποιείται από τον οργανισμό. Τα τρόφιμα μπορούν να εργαστούν μεταξύ τους για να ενισχυθεί αυτή η βιοδιαθεσιμότητα, επιτρέποντας να αναδειχτούν καλύτερα και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για το σώμα μας τα θρεπτικά συστατικά των τροφών.

Το παρακάτω infograph από το website της Lauren Conrad αναφέρει τους τέλειους συνδυασμούς:

  • η ντομάτα με το αβοκάντο δρουν κατά του καρκίνου,
  • η γλυκοπατάτα με το λάδι της καρύδας μας δίνουν ένα πιο υγιές δέρμα,
  • το πλιγούρι βρώμης με το φυστικοβούτυρο μας δίνουν ενέργεια για όλη τη μέρα,
  • τα μήλα και η σοκολάτα κρατούν υγιή την καρδιά μας,
  • μαύρα φασόλια και λάιμ για καθαρούς πνεύμονες,
  • αμύγδαλα και το γιαούρτι για την υγεία των οστών μας,
  • βραστά αυγά και μπανάνες ιδανικά για τόνωση του μεταβολισμού μας
  • λεμόνι και το kale για μυική ενδυνάμωση
  • kombucha τσάι με κάσιους ενισχύουν το ανοσοποιητικό και
  • σκόρδο και ψάρι ως το τέλειο αντιφλεγμονώδες.

duets

Πηγή: laurenconrad.com