Εκμεταλλευτείτε τις φράουλες της εποχής και πιείτε μια ιδιαίτερη γρανίτα φράουλα. Ιδού η συνταγή:

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 500 γρ. φράουλες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 200 ml νερό
  • φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα

Ψιλοκόβουμε τις φράουλες, τις στρώνουμε σε ένα ταψί, έτσι ώστε να μην είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά για 5 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός), αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Χτυπάμε στο μπλέντερ, τις παγωμένες φράουλες μαζί με το σιρόπι και μοιράζουμε τη γρανίτα σε 4 ποτήρια.Γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρουμε αμέσως.

Καλη μας απόλαυση!

Πηγή: Γλυκιές ιστορίες