Η πρώτη λέξη που συνήθως έρχεται στο νου μας όταν έχουμε παρεκκλίνει από τις πιο υγιεινές (ή έστω πιο συνετές) διατροφικές μας συνήθειες είναι Αποτοξίνωση. Και η πιο συχνή λέξη που την ακολουθεί είναι ΝΕΡΟ και πάλι νερό. Ο πιο εύκολος, λοιπόν, τρόπος για να αποβάλουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό μας είναι να πιούμε πολύ νερό, αλλά ποιος μίλησε για απλό και συχνά άγευστο νερό;

Ναι, ναι έχουμε μιλήσει αρκετά σε αυτό το Blog και για αποτοξίνωση και την ανάγκη να πίνουμε νερό, αλλά καιρός είναι να δώσουμε στο νερό μας ένα γευστικό και ευχάριστο twist, να το εμπλουτίσουμε με απλά υλικά που όχι μόνο θα του δώσουν γεύση, αλλά θα ενισχύσουν και την ‘αποτοξινωτική’ του δράση.

lemonsplash

Ιδού τα υλικά:

Λεμόνι: ισχυρός σύμμαχος για την αποτοξίνωσή μας. Μερικές φέτες λεμονιού ή και φρεσκοστυμμένος χυμός μέσα στο νερό μας θα βοηθήσουν το σώμα μας να αποβάλει τις τοξίνες.

Αγγούρι: η έξτρα ενυδατική του δράση, καθώς και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του θα συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην αποτοξίνωσή μας. Τρεις-τέσσερις φέτες λεμονιού και είναι αρκετές.

Μέντα: θα προσθέσει ένα touch γλυκύτητας, χωρίς βέβαια να προσθέσει καθόλου ζάχαρη. Μια χούφτα θα δώσει γεύση στο νερό μας και θα βοηθήσει το στομάχι μας κατά τη διαδικασία της πέψης.

Τζίντζερ: Η πικάντικη αυτή ρίζα βοηθά τον οργανισμό μας να καθαρίσει και, όπως η μέντα, βοηθάει στη χώνεψη και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας. Μερικές φέτες είναι αρκετές, εκτός και αν προτιμάτε κάτι λίγο πιο πικάντικο, οπότε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες.

Προσθέστε σε μια μεγάλη κανάτα με νερό όποιο και αν από αυτά τα συστατικά προτιμάτε, ή και όλα μαζί και αφήστε τα στο νερό για μερικές ώρες. Και πείτε το μέσα στην επόμενη μέρα!