Για τη μαύρη σοκολάτα έχουμε αρκετές φορές μιλήσει σε αυτό το blog. Τόσο για το ότι μπορεί να μας δώσει ενέργεια πριν τη γυμναστική όσο και αν όντως αδυνατίζει μια την ημέρα (που πολύ θα το θέλαμε).

Ποιος θα το περίμενε ότι όχι μόνο εμείς αλλά και εκατομμύρια άλλοι απολαμβάνουν τη μικρή αυτή απόλαυση, με συνέπεια η τιμή της να έχει εκτιναχθεί στα ύψη – ως και 45% σε σύγκριση με το 2007 – τον τελευταίο χρόνο.

trofes_9_kakao

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη παρατηρείται μεγάλη αύξηση κατανάλωσης «σκούρας» σοκολάτας τόσο για λόγους υγείας όσο και για οικονομικούς.

Προβλέπεται η μείωση της παραγωγής λόγω της έλλειψης κακάο, καθώς ο ξηρός καιρός που αναμένεται για φέτος να βλάψει την επόμενη σοδειά κακάο στη Δυτική Αφρική όπου καλλιεργείται το 70% της παγκόσμιας παραγωγής, ενώ οι καλλιέργειες στην Ακτή του Ελεφαντοστού, που είναι η πρώτη παραγωγός χώρα κακάο στον κόσμο, πλήττονται τις τελευταίες εβδομάδες από έναν καταστροφικό ιό, απειλώντας ακόμη περισσότερο την παραγωγή.

Και συν το γεγονός ότι για την παραγωγή της η μαύρη σοκολάτα απαιτεί περισσότερους καρπούς κακάο σε σύγκριση με τη σοκολάτα γάλακτος, το μέλλον της φαίνεται μάλλον δυσοίωνο..