Μέρες γιορτινές και όλο και κάποιον καλούμε σπίτι: από το να ετοιμάζουμε γεύματα και δείπνα, τι καλύτερο από 2 πρωτότυπες και πάνω απ’ όλα πανεύκολες και γρήγορες συνταγές για να συνοδεύσετε το κρασί ή το ποτό σας, ακόμα και το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Η πρώτη είναι ένα dip με γιαούρτι και κάρυ.

Υλικά:

yogurt_dip

  • 1 1/2  κούπες γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1  κουταλάκι κάρυ σε σκόνη
  • χυμό από μισό lime
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν το σερβίρουμε. Τόσο απλό!

Και επειδή θα έχετε έτσι και χρόνο να φτιάξετε άλλο ένα με τυρί και πιπεριές, ιδού τα υλικά:

pimiento_dip

  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί Cheddar (μπορείτε, αν προτιμάτε, να χρησιμοποιήσετε και Gouda)
  • 1/2  κούπα μαγιονέζα
  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες)
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο)
  • Πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση: Στην μουλινέτα, προσθέτε όλα τα υλικά και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Και voila!

Σερβίρετε και τα 2 dips είτε με chips, nachos και κριτσίνια είτε με φρέσκα λαχανικά, καρότα, αγγουράκια, πιπεριές και ό,τι άλλο θέλετε!

Εντυπωσιάστε!