Κατά πόσο συνδέεται το πάχος με τη γεύση; Μια νέα έρευνα, που διεξήχθη στην Γερμανία, προσπαθεί να αποκωδικοποίησει τη σχέση της παχυσαρκίας και της αίσθησης της γεύσης και μάλιστα από την παιδική ηλικία. Η έρευνα πραγματοποίηθηκε σε 99 παχύσαρκα και 94 κανονικού βάρους παιδιά, που ο μέσος όρος ηλικίας τους δεν ξεπερνούσε τα 13 έτη και τα έβαλε να ξεχωρίσουν διαφορετικές γεύσεις: το γλυκό, το πικρό, το ξινό και το αλμυρό. Τα παχύσαρκα παιδιά φάνηκε να έχουν μικρότερη αίσθηση των διαφορετικών γεύσεων, ενώ τα κορίτσια είχαν καλύτερες επιδόσεις, καθώς και τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά.

Χωρίς να μπορούν να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα, οι ερευνητές υποθέτουν ότι η ορμόνη λεπτίνη μπορεί να επηρεάζει τόσο το βάρος μας όσο και τη γεύση μας, αλλά εκείνο στο οποίο επιμένουν είναι ότι πρέπει τα παιδιά από μικρή ηλικία να δοκιμάζουν διαφορετικές γεύσεις για να αναπτύσονται έτσι οι κάλυκες της γεύσης τους.