Ναι, το ξέρω, μπορεί η εποχή με τα μικροσκοπικά κινητά να πέρασε και να φτάσαμε στην εποχή των έξυπνων τηλεφώνων με τις μεγάλες οθόνες αφής, αλλά δεν παύει ένα κινητό να μπορεί να χωράει στην πίσω τσέπη του τζιν μας. Και όχι μόνο το κινητό μας, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος μας, καθώς πια στο τηλέφωνό μας  καταγράφουμε τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις μας, απαντάμε στα emails μας και ψάχνουμε στο internet, διαβάζουμε τις εφημερίδες και τα περιοδικά μας, ακούμε μουσική και βλέπουμε videos, γιατί να μην κάνουμε και τη γυμναστική μας παράλληλα; Η και ταυτόχρονα;

Στο κατάστημα της Apple, iTunes, μπορεί κανείς να βρει και να κατεβάσει άπειρες εφαρμογές, άλλες δωρεάν και άλλες όχι, για το iPhone του σχετικές με το pilates και τη yoga. Στις εφαρμογές αυτές, θα βρείτε πληθώρα ασκήσεων για mat pilates για όλα τα επίπεδα με μια μικρή περιγραφή, video και επεξήγηση για τη σωστή εκτέλεσή τους. Βέβαια, οι περισσότερες δωρέαν (Lite) εφαρμογές, κυρίως, από γνωστούς επαγγελματίες του pilates, όπως το pilates interactive, περιλαμβάνουν ένα μικρό, ενδεικτικό αριθμό ασκήσεων, προκειμένου να οδηγήσουν το χρήστη, να αγοράσει και τις πλήρεις εκδόσεις των εφαρμογών τους.

pilates iphone apps screanshots

Αν έχετε την πειθαρχία να παρακολουθείτε τα videos και να γυμνάζεστε σπίτι, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε. Τώρα κατά πόσο μπορείς να είσαι ξαπλωμένος μπρούμυτα, να βλέπεις το κινητό σου και να εκτελείς ασκήσεις, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Advertisements